Hastanemizde Pembe Kod Tatbikatı Başarıyla Yapılmıştır Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2021

Hastanemizde Pembe Kod Tatbikatı Başarıyla Yapılmıştır

• bembe-kod1.png
  • bembe-kod2.png
  • bembe-kod3.png
  • bembe-kod4.png
  • bembe-kod6.png

PEMBE KOD TATBİKATI

Hastanemiz Kadın Doğum ve Çocuk Servisimizde yenidoğan bebeğiyle birlikte yatmakta olan anne eşiyle tartışma yaşamıştır. Annenin uykuda olduğu anı fırsat bulan bebeğin babası yenidoğanı kaçırma teşebbüsünde bulunmuştur. Bebeğini uyandığında yanında bulamayan anne servis ebelerine haber vermiştir. Bunun üzerine serviste görevli ebelerimiz 3333 numaralı santral hattını arayarak pembe kod vermiştir. Pembe kod telefonunu alan ve anonsu duyan bir güvenlik personelimiz hastanenin tüm giriş çıkışlarını kapatmıştır. Nizamiye çıkışına geçerek çıkış kapısını kapatmış. Arabaların giriş çıkışını engellemiştir. Güvenlik güçlerine haber vermiştir. Diğer güvenlik görevlisi personelimizde servise gelerek olayı öğrenmiş ve babanın fiziksel özelliklerini öğrenerek babayı hastane içinde aramaya çıkmıştır. Servis sorumlu hemşireleri de hastanedeki servislerin kapılarından giriş çıkışları engellemiştir. Ve yangın merdivenlerini kontrol etmişlerdir. Kaçırılan bebek ve babası, güvenlik personeli arkadaşımız tarafından morg çıkış kapısından çıkarken bulunmuştur.